»Gre za temeljno etnološko delo, pionirsko s področja obravnave obutvene kulture, ki poleg ostalega predstavlja, kako se je razvijala slovenska identiteta – tudi to, na čem Slovenci kot Slovenci stojimo.«
»Slovenska kuhinja ima zelo bogato tradicijo. Slovenska hrana ima identiteto, ki se odraža tudi v zaščitenih proizvodih na ravni EU-ja. Potica je zagotovo jed, ki najbolje simbolizira praznični jedilnik Slovencev.«
»A Slovenci so kljub temu postali del skupne fronte v boju južnih Slovanov za neodvisnost in so prispevali svoj delež k nastanku južnoslovanskega slovanofilstva, kar je pravzaprav tudi najbolj samobitna plat slovenske identitete.«
»Kako pomemben je Maksim Gaspari za slovenski narod in našo kulturno dediščino, boste spoznali skozi številne kritike, članke in njegove spomine, ki so prvič tako obsežno zbrani na enem mestu.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju